کارمزد کارتخوان (دستگاه پوز) در سال 1403 چقدر است؟ + جدول تراکنش – پنل اس ام اس – سامانه پیامکی
برای محاسبه کارمزد کارتخوان و کارمزد دستگاه پوز در سال 1403، باید بدانید که میزان کارمزد بر اساس مبلغ تراکنش تعیین میشود. برای تراکنشهای بین 1 میلیون تا 20 میلیون تومان، کارمزد به شرح زیر است:
مبلغ تراکنش (تومان) | کارمزد (تومان) |
1,000,000 | 200 |
2,000,000 | 400 |
3,000,000 | 600 |
5,000,000 | 1,000 |
10,000,000 | 2,000 |
20,000,000 | 4,000 |
این مشاغل نیازی به پرداخت کارمزد بابت تراکنشهای انجام شده با دستگاههای کارتخوان خود ندارند. با این حال، سایر کسبوکارها ملزم به پرداخت کارمزد براساس مبلغ تراکنش هستند. همچنین توجه داشته باشید که این کارمزد از حساب خریدار کسر نمیشود. پس از هر خرید، اس ام اس کسر مبلغ از بانک به شما ارسال میشود که از طریق پنل ارسال پیامک انبوه است. در این پیامک، مبلغ خرید ذکر شده و کارمزد از حساب فروشنده پس از هر مرتبه تراکنش کسر خواهد شد.
نحوه پرداخت کارمزد کارتخوان و pos به سازمان مالیاتی
کارمزد دستگاه پوز مبلغی است که به ازای هر تراکنش از سوی کسبوکار به شبکه بانکی پرداخت میشود. این کارمزد معمولا بهصورت درصدی از مبلغ تراکنش (0.02 درصد) و تا سقف 4000 تومان محاسبه و بهصورت خودکار پس از هر تراکنش کسر میگردد. برخلاف مالیات، کارمزد بهطور مستقیم وارد شبکه بانکی خواهد شد و ارتباطی با مالیات بردرآمد ندارد.
این ساختار باعث شده که هزینههای کارمزد برای تراکنشهای مختلف بهطورمتناسب و عادلانه توزیع شود تا فشار مالی کمتری روی کسبوکارهای کوچک باشد. این قانون برای کلیه دستگاههای کارت خوان لمسی و دکمهای، یکسان است.
در سال 1403 نظام کارمزد دستگاههای کارتخوان (POS) در ایران تغییراتی داشته که هدف آن بهبود عملکرد شبکه پرداخت الکترونیک و مدیریت بهتر هزینهها است. در این طرح کارمزدها برای تراکنشهای زیر 600 هزار تومان به صورت مبلغ ثابت 120 تومان تعیین شده است. در حالی که برای تراکنشهای بالاتر از این مبلغ، 0.02 درصد از مبلغ تراکنش تا سقف 4000 تومان بهعنوان کارمزد در نظر گرفته شده است. برخی از اصنافی که مبالغ کمی درآمد دارند و به اصطلاح کسبوکار خرد هستند، از پرداخت مالیات معاف شدهاند. برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با جزئیات کامل کارمزد دستگاه پوز و نحوه پرداخت آن، مطالعه ادامه مقاله برای شما مفید خواهد بود.
نحوه محاسبه کارمزد کارتخوان؛ با فرمول سازمان مالیات ایران
برخی کسبوکارها از پرداخت کارمزد دستگاه پوز معاف شدهاند که این معافیتها بهمنظور حمایت از اصناف و کاهش فشار مالی روی مجموعههای کوچک اعمال شده است. از جمله این کسبوکارها میتوان به نانواییها، سوپرمارکتها، داروخانهها، بیمارستانها، جایگاههای سوخت و فروشندگان صنایع دستی اشاره کرد.
سیستم بانکی این کارمزدها را به صورت خودکار محاسبه و کسر میکند. این فرآیند سادهسازی شده تا از هرگونه پیچیدگی برای کاربران جلوگیری شود. در فرایند پرداخت کارمزد دستگاه پوز همه چیز بهصورت الکترونیکی و خودکار مدیریت شود، درصورتیکه برای پرداخت مالیات نیاز به دریافت کد مالیاتی است. در ادامه به بررسی تفاوت مالیات کارتخوان با کارمزد دستگاه پوز میپردازیم. آگاهی از این تفاوتها به شما کمک میکند تا سیستم فروش و درآمد سازمان خود را دقیقتر طراحی کنید.
مالیات کارتخوان چه تفاوتی با کارمزد دستگاه پوز دارد؟
توجه داشته باشید کارمزد کارتخوان برای تراکنشهای بالای 20 میلیون تومان به صورت ثابت 4000 تومان تعیین شده است. به زبان سادهتر یعنی برای تراکنشهایی که مبلغ آنها بیش از 20 میلیون تومان است، کارمزد بیشتر از 4000 تومان نخواهد بود. البته نهتنها برای کارمزد کارتخوان، بلکه در بسیاری از خدماتها قیمت نسبت به میزان خدمات دریافتی متفاوت خواهد بود. برای مثال پنل تبلیغاتی پیامکی با ماهانه 1000 پیامک، قیمت مقرونبهصرفهتری نسبت به پنلهای ارسال انبوه دارد.
کدام کسبوکارها از پرداخت کارمزد دستگاه پوز معاف هستند؟
لیست کسبوکارهای معاف از پرداخت مالیات کارتخوان به شرح زیر هستند:
- نانواییها
- سوپرمارکتها
- داروخانهها و مراکز خدمات درمانی
- جایگاههای سوخت (دستی و اتوماتیک)
- فروشگاههای فروش و ساخت محصولات هنری
- حملونقل درونشهری (مانند تاکسیها)
- مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان
- روزنامهفروشیها
- دفاتر خدمات مخابراتی
- موسسههای خیریه
- فروشگاههای فروش کتاب و محصولات رسانهای
- عوارض راه و پارکینگها
- شرکتهای دانشبنیان (سطح فناوری 1)
- باشگاهها و موسسههای ورزشی
- اشخاص و شرکتهای فروش مواد غیرمعدنی و نفتی
جدول محاسبه کارمزد کارتخوان؛ از 1 میلیون تا 20 میلیون تومان
آشنایی با لیست کسبوکارهای معاف از مالیات کارتخوان
مالیات کارتخوان و کارمزد دستگاه پوز دو مفهوم متفاوت در سیستم مالی ایران هستند. مالیات کارتخوان بر اساس درآمد سالانه کسبوکار محاسبه میشود و درصدی از درآمد مشمول مالیات (بین 15 تا 25 درصد) باید به سازمان مالیاتی پرداخت شود. این مالیات بخشی از مالیات بردرآمد کسبوکارها است که شامل همه درآمدهای حاصل از دستگاه پوز نیز میشود. برای مثال اگر کسبوکاری با استفاده از متن برای تبلیغات، فروش خود را افزایش دهد، باید به میزان درآمد افزوده مالیات پرداخت کند.
در سیستم جدید بانکی ایران، کارمزد کارتخوان بهصورت خودکار و مستقیم از هر تراکنش کسر میشود که این مبلغ بهصورت خودکار وارد شبکه بانکی میشود. فروشندگان نیازی به پرداخت جداگانه یا اقدام اضافی برای انتقال این مبلغ به حسابهای مالیاتی یا بانکی ندارند.
مبلغ کارمزد کارتخوان در سال 1403 براساس بخشنامه بانک مرکزی ایران، با هدف ایجاد شفافیت در پرداختهای الکترونیک تغییراتی داشته است. این کارمزدها بر اساس مبلغ تراکنش و به صورت متغیر تعیین میشوند:
- تراکنشهای کمتر از 600 هزار تومان: برای این تراکنشها، کارمزد به صورت ثابت و معادل 120 تومان محاسبه میشود. این میزان برای تراکنشهای کوچک تعیین شده تا هزینهای معقول برای فروشندگان و کسبوکارهای خرد باشد.
- تراکنشهای بیشتر از 600 هزار تومان: کارمزد بر اساس 0.02 درصد مبلغ تراکنش برای خریدهای بیش از 600 هزار تومان در نظر گرفته شده است. با این حال، سقف این کارمزد 4000 تومان تعیین شده که به زبانی سادهتر یعنی کارمزد خریدهای چند ده میلیونی نیز 4000 تومان است.
در این مقاله به بررسی میزان کارمزد کارتخوان 1403 پرداختیم و کسبوکارهای معاف از مالیات کارتخوان را بررسی کردیم. توجه داشته باشید که مالیات کارتخوان و کارمزد دستگاه پوز دو مبحث جدا هستند؛ زیرا کارمزد به شبکه بانکی تعلق میگیرد و مالیات باید به سازمان مالیاتی پرداخت شود. کسبوکارهایی که با تکنیک فروش، درآمد خود را افزایش میدهند، تغییری روی میزان کارمزد آنها اعمال نخواهد شد. همچنین برای خریدهای بالای 20 میلیون تومان، مبلغ کارمزد 4000 تومان خواهد بود. شما چه نکته دیگری را برای کارمزد کارتخوان میدانید؟ میتوانید از طریق بخش کامنتها نظرات و تجربیات خود را با ما و سایر خوانندگان مجله استار اس ام اس به اشتراک بگذارید.
این معافیت به کاهش هزینههای مالیاتی این کسبوکارها کمک میکند تا منابع بیشتری برای توسعه و رشد داشته باشند. توجه داشته باشید این معافیتها برای برخی از مشاغل مشروط نسبت به سقف درآمدی است. یعنی اگر کسبوکار افزایش فروش برای چند ماه متوالی داشته باشد، مالیاتی باتوجهبه میزان درآمد مشخص میشود. برای مثال اگر کسبوکار فرش فروشی با استفاده از متن تبلیغ فرش و ارائه تخفیفها افزایش فروش داشته باشد، مالیات کسبوکار نیز افزایش مییابد.